Sailor Moon
Tsukino Usagi
Aardse naam: Tsukino Usagi, Nederlandse versie: Bunny Tsukino
1e Transformatie naam: Sailor Moon
2e Transformatie naam: Super Sailor Moon (niet in live action serie)
3e Transformatie naam: Eternal Sailor Moon (niet in live action serie)
4e Transformatie naam: Prinses Serenity
5e Transformatie naam: Prinses Sailor Moon (alleen in live action serie)
In de 30e eeuw gereïncarneerd als Neo Queen Serenity. Zij word echter niet als transformatie van Sailor Moon beschouwd, omdat Usagi in de 30e eeuw niet meer in Sailor Moon kan transformeren (alleen in manga en anime).
Zie ook Chibi Chibi en Sailor Cosmos
 
Naamspeling op: Tsuki no usagi. Letterlijk: Maan veld konijn. Zoals wij het mannetje op de maan of mannetje in de maan kennen, zo kennen ze in de aziatische landen het haasje (konijntje) op de maan (of in de maan). No kan namelijk ook van, in of op betekenen.
Usagi is onhandig en een beetje een huilebalk. Naarmate de anime vordert wordt dit wel steeds minder. In de manga is ze al vrij snel geen huilebalk meer en is ook de onhandigheid vrij snel verdwenen. Ze heeft haar hart echter op de goede plaats.

Transformaties Originele Nederlandse
Moon Prism Power, Make Up!  
Moon Power [disguise] ni nare.  
Moon Crystal Power, Make Up!  
Moon Cosmic Power, Make Up!  
Crisis, Make Up!  
Moon Crisis, Make Up!  
Moon Eternal, Make Up!  
Silver Moon Crystal Power, Make Up!  

Aanvallen Originele Nederlandse
Sonic Wave. De rode ornamenten op haar hoofd veroorzaken een sterke geluidsgolf als ze gaat huilen. Hiermee kan ze schade toebrengen aan de vijand. Kunnen ook gebruikt worden om op grote afstand geluid op te vangen. In de anime worden deze krachten overigens maar zelden gebruikt.  
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Bijnamen odango_atama Odango atama (letterlijk: knotten of broodjes hoofd ) vanwege de specifieke haardracht. Dit wordt uitsluitend door Chiba Mamoru gebruikt. De 2 'bolletjes' bovenop lijken op een soort (gevuld) broodje dat in Japan gegeten word (o.a. mochi, takoyaki en daifuku). Wordt ook wel afgekort tot Odango.
usako Usako wordt uitsuitend door Chiba Mamoru gebruikt. Usa is de afkorting van Usagi. Ko betekent hier kind en geeft in dit geval een heel diepe affectie (liefde) aan.
Als iemand de bijnamen weet die in de Nederlandse versie gebruikt zijn, dan kan je dat mailen naar seramun.nl@gmail.com
 
 

Verwijzingen
Begrip / Naam Mytholgie Verwijst naar
Tsukino Usagi Aziatisch Het haasje / konijntje op de maan zoals bij ons het mannetje op de maan
Serenity Grieks De maangodin Selene die de herder Endymion liefhad. De Romeinse naam is Luna. Zie ook Chiba Mamoru en Luna.
     

Actrices en acteurs Stem-acteurs Mitsuishi Kotono Mitsuishi Kotono Ep. 1 - 200 behalve ep. 44 - 50 vanwege ziekte. Wordt als een van de invloedrijkste stemactrices beschouwd.
araki_kae Araki Kae (echte naam Abe Kae ) Ep. 44 - 50
Dit is een oudere foto. Ik heb nog geen (goede) recentere foto kunnen vinden.
Marlies Somers Marlies Somers is de Nederlandse stem-actrice
Musicals 1e Sailor Moon Oyama Anza Anza Moon Ōyama Anza (1993 - 1998) Anza-san is nog steeds bezig met zingen en optreden, Zowel solo als in een groep. Head Phones President is de belangrijkste groep. De soort muziek van deze groep heet nu metal (ook wel nieuw metal of alternative metal).
 
2e Sailor Moon Hara Fumina Fumina Moon Hara Fumina (1998 - 1999)
 
3e Sailor Moon Kanbe Miyuki Miyuki Moon Kanbe Miyuki (2000 - 2001) Miyuki-san had een veelbelovende carrriere in het vooruitzicht in de musicals. Helaas is zij in 2008 op 24 jarige leeftijd overleden door hartfalen.
 
4e Sailor Moon Kuroki Marina Marina Moon Kuroki Marina (2001 - 2005)
 
PGSM Tokusatsu (letterlijk: special effects - Live action) Sawai Miyū Sawai Miyū Sawai Miyū